Helpful Posts Helpful Posts:  0
Results 1 to 6 of 6

Thread: Canon 40D ISO problem

  1. #1

    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Bucharest, Romania
    Posts
    263
    Real Name
    2 penny for the guess..

    Canon 40D ISO problem

    Hi,

    From 2-3 days ago, the ISO setting on my 40D is not accepting values small then 200.
    From "Auto" goes directly to ISO 200, and all the rest of ISO values are ok, like in user manual.
    I've try to "restore camera settings", clear all user preferences, but no hope.
    It is not a big issue, I know, but is annoying me. Any ideeas ?

    Thanks,
    Leo

  2. #2
    Shadowman's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    WNY
    Posts
    31,803
    Real Name
    John

    Re: Canon 40D ISO problem

    Quote Originally Posted by LeoLeo View Post
    Hi,

    From 2-3 days ago, the ISO setting on my 40D is not accepting values small then 200.
    From "Auto" goes directly to ISO 200, and all the rest of ISO values are ok, like in user manual.
    I've try to "restore camera settings", clear all user preferences, but no hope.
    It is not a big issue, I know, but is annoying me. Any ideeas ?

    Thanks,
    Leo
    Are you in auto ISO mode?

  3. #3

    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Bucharest, Romania
    Posts
    263
    Real Name
    2 penny for the guess..

    Re: Canon 40D ISO problem

    Hi John,

    Nope, I'm not in auto ISO. I've made several pictures last weekend in auto ISO mode, and I was not happy with the results. This is how I found it. Comming back to ISO 100 is not possible. From Auto jump directly to ISO 200, no matter of what "priority" I choose (aperture, shutter, manual..)

    Leo

  4. #4
    Shadowman's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    WNY
    Posts
    31,803
    Real Name
    John

    Re: Canon 40D ISO problem

    Try it in portrait mode and see what ISO setting is chosen.

  5. #5

    Join Date
    Dec 2008
    Location
    New Zealand
    Posts
    17,662
    Real Name
    Have a guess :)

    Re: Canon 40D ISO problem

    Turn off Highlight Tone Priority

  6. #6

    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Bucharest, Romania
    Posts
    263
    Real Name
    2 penny for the guess..

    Re: Canon 40D ISO problem

    Thanks John and Colin

    How the Highlight Tone Priority get enabled .... Canon knows ....and is not mentioned in manual ..
    (as my software developers coleagues are telling me .."it's not a bug, it's a feature")
    Anyway ..."case sloved"
    Thanks again,
    Leo

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •