Helpful Posts Helpful Posts:  0
Results 1 to 5 of 5

Thread: Unknown lens mount problem

  1. #1
    New Member astroman's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Aylesbury
    Posts
    4
    Real Name
    Tony

    Unknown lens mount problem

    Hi all,

    I have an old Photax 400mm f6.3 lens, and the lens to camera interface appears to be a 47mm internal (female) thread. I purchased a T2 to Canon EOS adapter but this also has a 47mm internal thread i.e. wrong sex.

    Does anyone know of a fix for this problem?

    Tony

  2. #2
    inkista's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    San Diego, California
    Posts
    1,391
    Real Name
    Kathy Li

    Re: Unknown lens mount problem

    Umm... maybe something like this?

    http://www.alpineastro.com/eyepiece_...ed%20Couplings

  3. #3
    New Member astroman's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Aylesbury
    Posts
    4
    Real Name
    Tony

    Re: Unknown lens mount problem

    Thanks Kathy,

    Their listing doesn't show exactly what I want but I will contact them and ask if they can help. I am also into astrophotography and I see they carry a selection of very interesting astro related item.

    Tony


  4. #4
    New Member
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Feltham, West London
    Posts
    1
    Real Name
    Jim Squares

    Re: Unknown lens mount problem

    Re. Pentax Screw Thread
    Hi Tony
    I think you will find Pentax Screw Thread is M42

    Jim

  5. #5
    New Member astroman's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Aylesbury
    Posts
    4
    Real Name
    Tony

    Re: Unknown lens mount problem

    Hi Jim,

    Thanks for your input but what I have is a Photax lens not Pentax.

    Tony

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •