Results 1 to 7 of 7

Thread: LR4 frustration

  1. #1
    davidedric's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Cheshire, England
    Posts
    3,087
    Real Name
    Dave

    LR4 frustration

    Hi,

    I've just moved a new image into one of teh sub-directories in my LR4 directory. Then I imported it into the LR catalogue. It seems to import OK but when I go back to the Library module it's not there! If I go back to Import, then LR4 says it can't import the image because it's already there. I tried closing and re-opening LR but that didn't help. Grrr.

    What I am doing wrong?

    Dave

  2. #2

    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Greytown, New Zealand
    Posts
    190
    Real Name
    Tim

    Re: LR4 frustration

    Dave
    Don't know what you're doing wrong, but I'd do a 'Find' in LR, searching on the filename, and then reassociate the library entry with the file location.
    People often advise not fiddling with the file locations manually because that always risks breaking the library links (database pointers?). I'd probably have used LR to import the new image into the appropriate (sub) directory in the first place.
    Cheers
    Tim

  3. #3

    Join Date
    Nov 2012
    Location
    kerala , India
    Posts
    29
    Real Name
    Praphul.T

    Re: LR4 frustration

    I think u might have had the filter option enabled. in the library module , filter option will be present at the bottom right . make sure u keep it always as " Filters - OFF " .

    Hope that helps.

  4. #4

    Re: LR4 frustration

    I think Praphul may have the right idea. I seem to recall several occasions where I have been unable to find files I know are in a directory, only to find I had a filter enabled.

  5. #5
    davidedric's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Cheshire, England
    Posts
    3,087
    Real Name
    Dave

    Re: LR4 frustration

    Nope, it's not the filter. I must have changed something terribly obvious.............. I'll look again. Thanks for help.

  6. #6
    davidedric's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Cheshire, England
    Posts
    3,087
    Real Name
    Dave

    Re: LR4 frustration

    Aha. Light has been switched on. I recently decided to try converting some RAW's to DNG, so I had changed the import setting to "Copy as DNG" and not turned it back again. "Copy as DNG" requires setting a destination (not unreasonably!) whereas Add (to catalogue) does not move anything. The recent files weren't converted, because they weren't RAW's, and they went into a subfolder, but it could have been anywhere.

    What an idiot

    But at least it may serve as a warning!

    Dave

  7. #7
    kdoc856's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Columbus, Ohio, USA
    Posts
    1,960
    Real Name
    Kevin

    Re: LR4 frustration

    that's interesting Dave, thanks for sharing your thought process. I import all my new stuff with "Copy as DNG" and had no idea it had destination implications.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •