Helpful Posts Helpful Posts:  0
Results 1 to 6 of 6

Thread: PSE-10 Elements Organizer Updating

  1. #1
    rpcrowe's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Southern California, USA
    Posts
    12,471
    Real Name
    Richard

    PSE-10 Elements Organizer Updating

    It seems that whenever I open PSE-10, I get a notice that Elements Organizer is updating. This is a tedious slow process and usually takes up to three to five minutes before I can use the PSE-10.

    I would like to eliminate use of the Organizer totally but, am afraid because I once tried that and the darn Elements program would not reopen after I shut it down except if I logged off before reopening it.

    I tried to get help from Adobe on this matter but the Indian Mystics they have manning their help desk had absolutely no idea what I was talking about nor any way to help me.

  2. #2
    Flurry's Avatar
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Atlanta, GA
    Posts
    45
    Real Name
    Ginny King

    Re: PSE-10 Elements Organizer Updating

    I just had the same problem. I had to remove the program and reinstall...deleted everything out of the organizer. My problem (I assumed) was I overloaded it by directly uploading hundreds of RAW files to PS10. I now upload to my Canon program, and only load into the organizer the shots I want to keep after I have edited in PS10.

    Let me know if you get an answer. I figured I did something wrong, but now am beginning to think there is a glitch in the program.

  3. #3
    DavidM's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Canberra, Australia
    Posts
    71
    Real Name
    David Morton

    Re: PSE-10 Elements Organizer Updating

    I have PSE-8 and do not have this problem. I seem to be one of the few people who like the organizer. I have hundreds (maybe thousands) of photos in it and it starts straight away. Maybe things have changed in PSE-10?

  4. #4

    Re: PSE-10 Elements Organizer Updating

    What you are describing certainly isn't the normal mode of operation for any version of PSE. The fact that it constantly thinks it needs to update makes me think that it is either corrupted or you have a bad registry entry. I would suggest that you uninstall and reinstall, preferably from a new download. Probably be best to uninstall then run something like ccleaner (http://www.piriform.com/ccleaner) to check your registry before you reinstall.

  5. #5
    Flurry's Avatar
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Atlanta, GA
    Posts
    45
    Real Name
    Ginny King

    Re: PSE-10 Elements Organizer Updating

    Quote Originally Posted by DavidM View Post
    I have PSE-8 and do not have this problem. I seem to be one of the few people who like the organizer. I have hundreds (maybe thousands) of photos in it and it starts straight away. Maybe things have changed in PSE-10?
    Hi David, I never had a problem with my earlier versions either. Just PSE-10. I fixed it with an uninstall, but I am avoiding using the Organizer again.

  6. #6
    New Member
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Northern Cape South Africa
    Posts
    1
    Real Name
    Fred Polzin

    Re: PSE-10 Elements Organizer Updating

    Would I only had read dis Thread few weeks earlier could have saved myself alot of money.I have the same
    problem like you people.If I exit the orginizer on my PC I can only open the programm again when the PC
    is restarted.The programm was also installed on my laptop and after realising there is a problem I unistalled it
    with the result that it wiped out most of my desktop icons.Ther is definitely something wrong with PSE-10.
    For now I stick with PSE-8 works like a charm.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •